APH Group is een exportbedrijf van machines en installaties ten behoeve van de professionals in granen, aardappelen en vollegrondsgroenten. De activiteiten zijn onderverdeeld in 5 knowledge centres: Grain Equipment, Potato & Vegetable Equipment, Irrigation, Storage en Grading & Packing.

Het werkgebied van APH Group ligt met name in Centraal- en Oost Europa, Azië, Midden-Oosten en Latijns Amerika. APH Group heeft een tiental dochterbedrijven in verschillende van genoemde landen ten behoeve van de sales, marketing en aftersales service, welke rapporteren aan en ondersteund worden door het hoofdkantoor in Heerenveen.

Voor het in kaart brengen van mogelijke nieuwe exportmarkten zijn wij voor ons hoofdkantoor in Heerenveen op zoek naar een afstudeerder die voor ons aan de slag gaat met een:

Afstudeeropdracht Export Management

Ben jij op zoek naar een uitdagende en internationale (kwalitatieve) afstudeeropdracht? Ben jij commercieel aangelegd? Heb jij affiniteit met akkerbouw en bijbehorende mechanisatie? Lees dan gauw verder, wij zijn namelijk op zoek naar jou!

Wat ga je doen:

Om verdere groei te realiseren wil APH Group haar werkgebied vergroten en nieuwe markten aanboren. Vandaar dat APH Group geïnteresseerd is in de potentie van de Amerikaanse markt en daarom graag een beter beeld wil krijgen van de kansen, mogelijkheden als ook de uitdagingen die deze markt te bieden heeft.

Wij zijn dan ook op zoek naar een afstudeerder die voor ons de Amerikaanse markt in kaart gaat brengen voor de aardappel- en groente machines en installaties uit ons portfolio. Denk daarbij aan een overzicht van de huidige markt met haar aanbieders, een overzicht van potentiële lokale partners en overnamekandidaten, alsmede de potentie van de verschillende teeltregio’s. Deze uitkomsten dienen worden samengevat in een businessplan met haalbaarheidsonderzoek.

Bij deze afstudeeropdracht gaat het om een kwalitatief onderzoek, waarbij er wellicht één of meerdere reizen naar de USA gepland moeten worden om het een en ander nader in kaart te brengen.

Als de opdracht succesvol wordt afgerond, de samenwerking van beide kanten bevalt en er een goede klik is, dan bestaat de mogelijkheid om door te groeien binnen ons bedrijf. Zowel op het hoofdkantoor in Heerenveen alsmede in een van onze (toekomstige) dochterondernemingen in het buitenland.

Wij vragen:

 • Een HBO-student(e) in de richting van Bedrijfskunde & Agribusiness / Agrotechniek & Management.
 • Een kwalitatief afstudeeronderzoek.
 • Je hebt affiniteit met de landbouw en wilt graag ervaring opdoen in een internationale organisatie.
 • Je kunt zelfstandig werken, houdt van afwisseling, bent avontuurlijk ingesteld en beschikt over een gezonde dosis humor.
 • Je bent communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

  Wij bieden:

  • Een interessante, afwisselende en leerzame afstudeeropdracht bij een internationale en sterk groeiende organisatie.
  • Een passende stagevergoeding.
  • Een gezellig team van collega’s, lunch met dagverse soep en een vrijdagmiddagborrel.

   Vragen?

   Heb je vragen over deze afstudeeropdracht? Neem dan contact op met Christian de Vries (c.devries@aphgroup.com, +31648563720).

   Wil jij voor ons deze afstudeeropdracht uitvoeren? Stuur dan je motivatiebrief en cv naar jobs@aphgroup.com, en wie weet plannen we samen op korte termijn al een kennismakingsgesprek in.

   Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

   Return to APH Group careers main page

   Our partners
   +31 513 481 100+31 513 481 100